Pagina's

maandag 12 mei 2014

Birds

Geen kaart maar een ronde canvas dit keer maar een canvas van Janet Blaauw. Ze is gegonnen om het helemaal met gesso in te smeren. Dan goed laten drogen of met de heattool. Daarna ga je met pasta en een Mask er de honingraad op maken. Dit weer drogen en vervolgens geef je het kleur met Panpastel. Als dit gedaan is, is ze met een stukje schuurpapier voorzichtig over de pasta gegaan zodat deze weer wit worden.


Nu heeft ze het vogelhuisje uitgesneden ( alleen de voorkant). Deze heeft ze met Panpastel kleur gegeven en daarna voorzien van Utee. Dit is een blanke embossing enamel die je in meerdere lagen er overheen kan doen. Janet heeft drie lagen gemaakt en daarna in de diepvries gelegd. Na een tijdje heeft ze hem uit de diepvries gehaald en meteen "gebroken". Dus je kreukelt hem een beetje zodat de embossing gaat breken...


Ze heeft het kooitje een beetje bol gemaakt en op een stukje bruin cardstock geplakt. Dit geheel kan nu op de canvas. Het vogeltje heeft ze er later ingeplakt omdat dan het staartje en het vleugeltje mooi door de tralies komen. Daarna..versieren maar. Als laatste heeft ze er nog een beetje glimmermist met een goudlaagje overheen gedaan. En de vogeltjes zijn voorzien van Inca gold.


Wat een geweldig idee is toch weer van janet, ziet er schitterend uit. Dit wil je toch ook maken...
.

1 opmerking: