Pagina's

woensdag 3 februari 2016

Scrap Online Hints

Hallo allemaal,

 Afgelopen vrijdag hebben we een supergezellige SOL gehad. Het was weer een feestje en wat deden jullie met zoveel mee. Super!

SOL staat voor Scrap Online. Dit betekent dat we online, gezamenlijk met alle deelnemers die meedoen, hetzelfde project gaan maken. Wat dit project is, blijft een verassing. Je krijgt om de zoveel tijd vanaf 20.00 uur een aanwijzing en die voer je uit.

En dit is dan mijn creatie van de SOL geworden.


Heb je de SOL gemist of wil je hem nog een keer maken? Dan heb ik hier voor jullie de beschrijving:

Dit is het boodschappenlijstje:

Dutch Shape Art Flower 4 Petals
470.713.118

Dutch Paper Art A5 Fences
472.948.008

Cardstock:
1 x  18 x 18 cm
1 x  10,5 x 10,5 cm

Designpapier (2 verschillende):
1 x  17 x 17 cm
1 x  10,5 x 10,5 cm

Stempelafdrukje of plaatje

Hint 1
Neem de grootste maat van de mal over uit cardstock 18 x 18 cm. Neem een maat kleiner over uit designpapier 17 x 17 cm. Knip dit uit.

 Hint 2
Maak op de achterkant van het cardstock met een potlood een kruis van hoek naar hoek. Meet vanaf het middelpunt 7,5 cm naar de hoek en zet daar een puntje/streepje. Doe dit naar alle hoeken. Maak nu een streep van punt naar punt, zodat je een vierkant krijgt.

Hint 3
Meet vanaf alle buitenlijnen 1 cm naar de binnenkant. Je hebt nu een kleiner vierkant binnen de grote vierkant die bij hint 2 hebt gemaakt. Ril nu de lijnen van de grote en kleine vierkant.


Hint 4
Snijd met een mesje een kruis vanuit de hoeken van het grootste vierkant. Je hebt nu 4 driehoeken. Vouw de buitenste rillijn van de driehoek naar buiten en de binnenste rillijn naar binnen.
Hint 5
Maak op de achterkant van het designpapier een kruis van hoek naar hoek. Meet vanaf het middelpunt 7,5 cm naar elke hoek en zet daar een punt/streepje. Verbind de punten met elkaar door en potloodstreep. Snijd of knip dit vierkant uit.Hint 6
Draai het cardstock naar de goede kant. Plak in het midden het cardstock van 10,5 x 10,5 cm. (Je kunt deze cardstock ook op de achterkant plakken, zodat je het snijgedeelte mooi weggewerkt hebt.) Plak daarbovenop het designpapier van 10,5 x 10,5 cm.Hint 7

Plak het designpapier op het cardstock.


Hint 8
Pimp het geheel op naar eigen keuze. Succes!

En uiteraard hebben we ook een winnares gekozen uit de vele prachtige inzendingen. Het was zeker geen gemakkelijke keuze, want we kwamen zoveel mooie kaarten tegen. Dank jullie wel dat jullie met zoveel mee hebben gedaan!

De winnares is:
Alice Zuidema


Alice, wil je je adresgegevens mailen naar joyce.martens@noortje-design.nl o.v.v. Sol. Je krijgt dan je prijs zo snel mogelijk toegestuurd.

Ik hoop dat jullie een gezellige avond hebben gehad en dat jullie de volgende keer ook weer mee doen.

Liefs,

2 opmerkingen:

 1. Hij is prachtig. Jammer dat ik de SOl gemist heb. Ik was ook niet bekend met het op deze manier kaarten maken. kunnen jullie me ook vertellen waar dat hekje van gemaakt is? Een sticker of iets anders.
  Alice van harte gefeliciteerd.

  Warme groetjes Rosina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wouw wat is dat super leuk om te lezen dat mijn kaart is gekozen. Bedankt. Ik vond het super leuk om mee te doen aan de sol. Bedankt en tot een volgende sol.
  Groetjes alice

  BeantwoordenVerwijderen