Pagina's

zaterdag 26 oktober 2013

Hiep Hiep Hoera

Hallo bloglezers,

Deze week kwam er eens toe om een cutie-kaart te maken, op de een of andere manier kwam ik er daarvoor niet aan toe. Met de nieuwe inkleurtechniek met Panpastel heb ik intussen alweer -tig plaatjes gekleurd, die zitten weer in showmapje voor de demo's.


De kaart is gemaakt met een van de handige Dutch ShapeArt mallen van Dutch Doobadoo. Je legt de mal op je papier, tekent de omtrek en knipt het uit, super simpel en zo gepiept.

 

Ik moet alleen opletten dat ik er niet zoveel op plak, dat je de vorm niet meer kunt zien. Ik gebruikte het nieuwste Pionpapier. 


Tussen de twee lagen heb ik gewoon een stuk gaasdoek (zestientje) geplakt.  De ingekleurde Bestie heb in een rechthoek uitgesneden, de randen gedistressed en aangezet met inkt, op het laatst heb ik her en der wat crackle paint aangebracht. Mijn Bestie is dit keer gekleurd met Panpastel. 
Zien jullie dat je daarmee ook kunt kleuren met veel contrast.


Knip enkele delen uit je Dutch PaperArt vel met vlinders en druk deze op een Versamark inktkussen.Bestrooi ze met Frantage poeder.


En dan is dit het effect nadat je ze met je embossing tool verwarmd hebt.


De vlinders en de hoeken uit een PaperArt vel van Dutch Doobadoo heb ik extra stevig gemaakt met Frantage embossingpoeder roze. Dit geeft een glasachtiglaagje op je laserwerk, waardoor dit veel minder teer wordt.


Op het sierlijke hek waarachter Bestie staat zit geen embossing. Op een kaart van mij ontbreken de Noortjes niet, ik gebruikte een strik met lintrand, een bloemenstans, de bingo stempels en een ronde tekststempel.


Aankomende week zit ik weer 5 dagen op de KreaDoe in Utrecht. Wie weet tot ziens!

4 opmerkingen:

 1. dat ziet er weer helemaal geweldig uit, maar ik moest wel lachen toen ik las dat je er zoveel had opgeplakt dat je de vorm van de kaart niet meer kon zien, daar was ik namelijk net naar op zoek, leuk effect die frantage, embossingpoeder is ook mooi maar net iets gladder, weer een idee voor de komende beurs, groetjes en bedankt voor het delen, Jeannette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. WAUW ...................wat een goede uitleg. Thankx!!! Liefs Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig en duidelijk uitgelegd,
  Groeten, Aartje

  BeantwoordenVerwijderen