Pagina's

woensdag 2 april 2014

Nog een vogelkooitje

We hadden jullie met het Dutch Doobadoo Design Team al verschillende vogelkooitjes laten zien. Vandaag laat ik jullie stap voor stap zien hoe deze mal werkt. Het is dus weer een tekenmal die je eerst overtrekt met potlood op je cardstock.


Omdat ik dit keer een kooitje wil maken met een bredere bodem teken ik hem op deze manier: (zo kan ik de onderste stukjes wat verlengen)


Knip het vogelkooitje langs de buitencontouren uit met een schaar. De binnenste tralies snijd je uit met een mesje.


Ik heb nog een extra stukje wit cardstock gesneden om mijn bodem te verstevigen.


Voor in het kooitje heb ik dit keer een paasei genomen met wat hooi eronder. Dit alles plak je vast met een lijmpistool. De binnenkant van het vogelkooitje heb ik ook nog beplakt met een designpapiertje in een lekkere frisse kleur.


Met wat Nestabilities stansjes heb ik een bodem gemaakt voor mijn vogelkooitje.


Voor op het kooitje gebruik ik dit keer een stempelafdrukje wat ik ingekleurd heb met l'Aquarelle van Sennelier. Plak dit op de voorzijde van je kooitje.


De bodem van je project beplak je ook nog met wat hooi, blaadjes en bloemen. Het kraft label is van Dutch Doobadoo.


De bovenzijde van je kooitje plak je dicht en werk je ook weer af met een leuke strik, blaadjes en bloemen. En dan is dit je eindresultaat:


En zo ziet deze vogelkooi mal eruit. Hij zal vanaf 1 April in de winkels liggen. Aanstaande zaterdag op de demodag bij Harlekino Hobby zijn ze in ieder geval al verkrijgbaar.


Staat dat niet gezellig straks op de paastafel? Ik hoop dat ik jullie weer heb mogen inspireren met die projectje.

 

2 opmerkingen:

  1. superleuk, ik heb er al 2 gekocht, 1 om kado te geven en een voor mezelf, fijn dat jullie nog even een uitleg geven, groetjes Jeannette

    BeantwoordenVerwijderen