Pagina's

woensdag 30 september 2020

Voorjaar

 


 Hallo bloglezers.

Vandaag wil ik jullie een art journal pagina laten zien die lekker knalt qua kleur.

In dit blogbericht laat ik jullie door middel van foto's zien hoe ik deze pagina gemaakt heb.


Op Yupo papier heb ik met witte inkt en witte embossingpoeder een stempelafdruk gemaakt. Dat zijn die cirkels. Dit heb ik voorzichtig met een heattool verhit. 


Voorzichtig omdat anders je Yupo papier erg krom gaat trekken. Yupo is een synthetische "papier"soort. Vervolgens heb ik met structuurpasta en een mask een vorm hier overheen gezet.

 Meestal gebruik ik voor aquarelverf aquarelpapier. Omdat het effect van deze watercolor op Yupo papier heel anders is, heb ik nu een keer voor Yupo papier gekozen.


Hier overheen heb ik met aquarelverf de verf aangebracht. Bij het kleuren van de structuurpasta heb ik de mask even terug gelegd. Ik ben voorzichtig met het aanzetten van de kleur begonnen. De embossingpoeder stoot de watercolor verf af, vandaar dat de cirkels zichtbaar blijven.


En heb hierna hier en daar de kleuren nog wat versterkt met de verf.


Hier overheen heb ik met een andere mask en een blending tool Archival inkt aangebracht. Zo ontstond het zwarte deel. 


Ik heb gekozen voor Archival inkt omdat dit watervast is en ik op dat moment nog niet wist of ik hier nog een laag overheen aan wilde brengen. Mocht ik dit willen doen, dan is het belangrijk dat deze laag van inkt zich niet gaat mengen met die nieuwe laag.


En natuurlijk kon ik het niet laten om er weer wat spetters bij te maken. Hiervoor heb ik de witte gesso van Dutch Doobadoo gebruikt. 


Op deze achtergrond heb ik een cluster geplakt met afbeeldingen die ik uit een oud boek gehaald heb, stempelafdrukken, labels, de stickerletters van Dutch Doobadoo enz.


Dit was het blogbericht voor vandaag. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en nog steeds ondervinden we helaas de gevolgen van Covid 19. Zou alles ooit weer worden zoals het ooit was? Het creatief bezig zijn is voor mij een heerlijke ontspannende bezigheid. Dit is in deze maanden niet veranderd. Bedankt weer voor je bezoek. Tot een volgende keer.

Groeten Hanny

Geen opmerkingen:

Een reactie posten